Berea Nenea Iancul la Beraria Nenea Iancu Bucuresti

Berea Nenea Iancu

S-a anunţat recent apariţia celor două sortimente de bere Nenea Iancu în versiunea îmbuteliată la sticlă de 50 cl, berea Blonda Specială si berea alba Nefiltrată! Eticheta are o culoare bej-gălbui unde intâlnim privirea pătrunzătoare şi critică a lui Nenea Iancu (cunoscutul scriitor şi expert degustător de bere)… serios, elegant, domnul tipic al perioadei interbelice Bucureştene.

În ceea ce priveste aroma, gustul şi textura, acesta bere si-a câstigat deja atât prestigiul la nivel national cât şi international, găsindu-şi locul bine-meritat în galeria onorabilă a Weizen-ului Bavarez-German,  “O bere cu prinţipuri” asa cum stă scris logo-ul său, o bere care ne onoreză, chiar dacă nemţii o fabrică pentru România, pentru toti românii iubitorii de bere şi nu numai!

Hai Noroc !

Berea Nenea Iancu servita la Beraria Nenea Iancu din Str Covaci Nr 3 Bucuresti Centrul Vechi

Producător: Memminger Brauerei GmbH, GERMANY

Stil: Weizen

ABV: 5,1%

Culoare: portocaliu tulbure.

Spumă: moderată la suprafaţa continutului ce se menţine.

Carbonaţie: medie, usoare urme de “dantelă”.

Aroma: pâine, drojdie de calitate, boabe de cereale, aspecte fructate de citrice si in special de banane, conformaţie dulceagă.

Gust: Structura de bază medie, medie astringentă, textură spumoasă şi putin aspră. Aspecte de malţ, boabe de grâne, drojdii, citrice, banană şi vag de condimente uscate. Finish de scurtă intensitate, acrişor-fructat. Un Weizen real cu suficiente “prinţipuri” ce nu poate fi refuzat…

Resultatul: O foarte buna bere Weizen…


English:

German-Romanian Weizen !

Producer: Memminger Brauerei GmbH, Germany Style: Weizen ABV: 5,1%

Color: Cloudy orange look.

Carbonation: Average.

Taste:  Average head, persistent Some lace traces are present.

Nose: bread, grains, yeasts, fruits (citrus and banana feel).

– Average body, spritzy-like texture, malt, yeasts, grains, bread, banana and some spices.

– Short intensity finish, a little sour and fruity.

Result: A very good Weizen beer…

Berea Nenea Iancu mai este produsă şi pentru consumul la halbă Draught (Draft-ul), deasemenea fabricată in Germania pentru Bavarom şi este re-adusă in Romania in butoaie originale de tip Nenea Iancu:

Butoi de bere Nenea Iancu

O alta versiune de bere Nenea Iancu calitativă şi anume:  Draught (Draft-ul) se serverste aşadar la Beraria Nenea Iancu din Str Covaci Nr 3- Centrul Istoric Vechi, Bucuresti in urmatoarele sortimente:

Berea Nenea Iancu – Blonda Specială

Berea Nenea  Iancu Blonda Speciala

Berea Nenea Iancu – Albă Nefiltrată

Berea Nenea Iancu Alba Nefiltrata

Hai Noroc !


 

Diverse, Beer related:

 

Efectul benefic al berii asupra sanatatii inimii a fost dovedit stiintific

 

Un grup de cercetatori din Grecia, după un studiu aprofunfat au ajuns la concluzia că berea este benefică pentru sănătatea inimii, sfătuindu-ne să bem zinlic o bere in fiecare zi (o doză, o sticlă 50o ml sau o halbă).

Trebuie mentionat că si berea, ca si orice altă bautură consumată in exces poate cauza grav sănătatii, totul este să o consumăm moderat.

Astfel, consumul de bere imbunătateste circulatia sanguină spre inimă la doar câteva cateva ore după ingerare, redând arterelor o mai bună flexibilitate, efectul fiind mult mai puternic decat al oricărei alte băuturi.

Important este insa de stiut ca berea fara alcool nu aduce aceleasi beneficii sistemului sanguin, inimii si in general sanatatii noastre.

Aceasta ultimă cercetare sustine si rezultatele obtinute in urma unor alte studii realizate in trecut. Ele aratau că berea consumată in cantităti moderate poate preveni bolile de inimă (ca si vinul rosu de altfel).

Studiul de acum este primul care a urmarit ceea ce se intamplă exact cu inima si cu sistemul cardiovascular imediat după ce berea a fost consumată.

Spre deosebire de bere, consumul unor alte baturi alcoolice mai tari nu aduce aceleasi beneficii sănătatii noastre ci din contră. Expertii sunt de parere că efectele pozitive ale berii sunt aduse de combinatia dintre alcool si antioxidantii din această bautură străveche si iubită.

In plus, berea de o culoare mai inchisă (berea brună, berea Guiness) este chiar mai bună pentru sănătatea corpului nostru. Pe de altă parte, excesul de alcool aduce cu sine probleme ca bolile de inima si de ficat care uneori sunt ireversibile nefiind tratate din timp.

 

Stiati că  berea

vă  impulsionează să faceti sex cu persoana in companie de la prima întâlnire ?

Fata care bea bere vrea sa faca sex

Persoanele care consuma bere regulat – dar moderat) au mai multe șanse să facă sex de la prima întâlnire, în timp ce pasionații de filme de groază sunt mai predispuși la a avea o relaţie de lungă durată, conform patronul unei reţele de socializare online.

Christian Rudder, absolvent Harvard şi fondatorul site-ului OKCupid, a analizat profilurile şi interacţiunile a sute de milioane de utlizatori şi a ajuns la concluzia că binecunoscuta si consumata bere, este un indicator relevant asupra disponibilităţii unei persoane de a face sex chiar de la prima întâlnire cu un posibil partener – viitor iubit(ă).

Mai mult decât atât, Christian Rudder susţine că cele trei întrebări prin care poţi determina dacă o persoană este dispusă să intre într-o relaţie de lungă durată sunt:

“Nu-i aşa că ar fi plăcut să locuim pe o barcă?”,

“Îţi plac filmele de groază?”

şi

“Ai călători singur în străinătate?”.


 

Comenteaza